Fixa inför midsommar

Vi börjar se vårtecken runt om i landet, men det ser lite olika ut. I Skåne kommer det blomster i dikena medan Luleå visar vårtecken då det inte längre är över 10 minus ute. Men alla börja ana våren och det betyder att snart är det midsommar!

Och midsommar är i princip festen som alla svenskar deltar i. Då vaknar landet till liv och vi välkomnar sommaren. Du kan alltså börja planera din midsommarfest redan nu. Det börjar med att skicka inbjudningskort till dem du vill ha nära dig under denna underbara, långa dag. Många bokar upp midsommar tidigt eftersom man måste koordinera med barnvakter eller barnens sommarlov och sin egen semester. Be dem att meddela om de kan komma eller inte vid ett passande datum så du kan anpassa mängden sittplatser, sovplats och maten.

Fundera vad du vill servera. Se till dina kompisar och vad de gillar och inte. En del kanske uppskattar klassisk midsommarmat som sill och potatis, men nuförtiden är det vanligare att man grillar och bjuder på goda efterrätter. Du kanske måste skaffa en större grill innan högtiden, eller gå ett steg längre och mura upp din egen!

Och sedan ska du fixa dekorationerna! Om du är ute i god tid, såsom nu, kan du knappt hitta midsommardekorationer men där de finns kan du hitta dem billigare än närmare själva högtiden så priset stiger. Vi ska inte ens börja tala om midsommardräkten och modet, för det blir en helt ny text framöver!