Mode, skönhetstips och trender

Vilket mode tycker du om? En del kan direkt säga vilken stil, vilka plagg och vilka accessoarer de gillar bäst. Dessutom när de olika ska användas beroende på situation och tillfälle. Andra är knappt medvetna om att de följer något mode.

De köper kläder på rutin likt man handlar bananer och bröd på ICA. Men oavsett så följer man ett mode och en stil. Frågan är bara hur medveten man är om det. Samtidigt kan de vara värt att tänka nytt och våga sig på nya banor. Just nu är både ”tänka nytt” och ”tänka gammalt” något som är väldigt inne inom modevärlden.

Modebutik

Att tänka nytt

För den som känner att man fastnat i samma tänk varje gång som nya plagg ska köpas in finns relativt enkla vägar att gå. Att mode förändras med åren vet alla – men det är lätt att fastna i att köpa in samma stil om och om igen. Att gå till en Personal Shopper är en väg. Detta är en tjänst som snabbt vuxit och handlar om att man får en egen personlig guide i affären som plockar fram plagg som skulle passa utifrån vad man trivs i och vilken personlighet man utstrålar. Flera butiker erbjuder detta till och med gratis då försäljningen ökar och kunden uppskattar servicen.

Att tänka gammalt

En tydlig trend inom mode är att retro d.v.s. att kläder kommer tillbaka från framförallt 70 och 80-tal. Detta har, tillsammans med ett ökat miljötänk och att många ser den ekonomiska fördelen, resulterat i att Second Hand-butiker har fått ett starkt uppsving. Kläderna som få köpte förr är nu hårdvaluta och det ses inte längre som ”fattigt” att köpa kläder på andrahandsmarknaden.