Skapa en livsförändring

Alla kan vi känna igen oss i att vi plötsligt inte kan komma i ett kärt plagg och vi reagerar alla olika. En del ändrar sina kostvanor och andra börjar motionera. Ytterligare en grupp gör ingenting.

Tufft att acceptera förändringar

Det kan vara tufft att acceptera förändringar i den egna kroppen och många upplever dessutom att dessa förändringar ofta sker i ett skede i livet då man har fullt upp med annat. Exempelvis under de mest intensiva karriär- eller familjeåren. En del upplever att de lyckats väl med viktreduktion genom exempelvis ändrad kost. Ibland kan ett kirurgiskt ingrepp komplettera en sådan förändring, exempelvis om överflödigt skinn behöver tas bort.

Bli sams med din kropp

Ett sätt att känna sig mer bekväm med sin kropp är att testa yoga. Det finns idag mängder med inspirationskällor på området, exempelvis gratiskurser på nätet eller Instagramkonton på temat. Yoga ska varken vara komplicerat eller påfrestande utan kännas mer som en present från dig till din kropp. Många är de som vittnar om att yogan har förbättrat deras kroppsuppfattning och att de genom regelbunden träning – om än bara några minuter om dagen – kommit att stärka och bygga sin kropp på ett sätt att även ett par överflödiga kilon kan komma att kännas mer bekväma. Glöm inte heller att muskler bränner fett, dygnet runt.

Skapa drömgarderoben för just din kropp

Istället för att gräma dig över att ett gammalt favoritplagg inte längre passar, se till att skaffa en välfungerande och vacker basgarderob. Idag talar man om begreppet ”capsule wardrobe” som innebär att du skapar en slimmad och allt igenom kombinerbar garderob från vilken du hämtar dina vardagliga plagg. Det finns mängder med referenser kring detta att låta sig inspireras av. Det smidiga med att skapa en ”kapsel” är att du inte på något vis behöver göra dig av med dina övriga plagg. Du förpassar dem bara till säsongsförvaring, medan du plockar ut en 30-40 plagg att använda just nu.