Kläder till familjens nya medlem

Som nybliven förälder har du kanske många tankar som virvlar runt. En som antagligen dykt upp i samband med förlossningen är tankar kring bebisens kläder.

När det gäller vilken mängd bebiskläder du behöver är det bra att fundera på hur ofta du vill tvätta. Det finns husmorstips att prova på, men då de flesta bebisar smutsar ner kläderna på nolltid innebär det att det kan vara praktiskt att ha ett gäng ombyten att växla mellan ändå. Dessutom är det för många nyblivna föräldrar även en ekonomisk fråga.

Hur mycket bebiskläder är lagom?

För att hitta en lagom balans bör du ha i åtanke att bebisar växer fort. Faktum är att de dubblar sin vikt på 5 månader och de tredubblar den till sin första födelsedag. Det innebär att en bebis sällan har samma storlek under en längre period. Så ta en titt online och se till att köpa bebiskläder i varierande storlekar.

Börja med att bygga en enkel basgarderob, och komplettera med de plagg du behöver senare. Och glöm heller inte bort att räkna med presenter från familj och vänner. De flesta presenterna du får kommer förmodligen att vara i storleken nyfödd. Satsa därför på en storlek större när du gör dina egna inköp inför ankomsten.