Kläder för sommarfesterna

Under sommaren finns det alltid festligheter man kan ta del av. Oavsett om man planerar att ordna en egen fest eller är gäst på någon annans gäller ju det att ha rätt kläder.

Medan klädvalet så klart kan variera beroende på vem som väljer att arrangera festen är det många som föredrar det lite mer finare ledigt mode när det kommer just till sommarfesten. Detta betyder att herrarna kan lämna kostymen hemma och istället satsa på något som en mer ledig kavaj kombinerat med en färgglad skjorta eller t-shirt och ett par ljusa byxor. Damerna kan på samma sätt skippa långklänningen och istället välja en luftig sommarklänning eller en snygg blus och en passande kjol eller byxor.

Vad gäller skorna kan man på samma sätt välja bort de finaste i garderoben. Herrarna kan ta fram ett par lite finare skinnskor. Damerna har många gånger mycket mer att välja mellan och allt från pumps till flats kan vara den perfekta skon för en sommarfest. Både herrar och damer kan så klart även välja ett par snygga sneakers. Det viktigaste är ju trots allt att det passar ihop med outfiten.

Vankas det något speciellt, som en fest med maskeradtema, får man ofta ge upp hoppet om att hitta något i garderoben och istället ge sig ut på nätet för att hitta något passande. Funderar man själv på att ordna en fest med ett roligt klädtema finns det mycket roligt att välja mellan:

  • Årtionde: välj ett årtionde och be alla komma klädd som om de kommer direkt från det. Allt från 80-talet och tillbaka under hela 1900-talet kan bli riktigt roligt.
  • Kom som du inte är: hela utmaningen med detta tema är att klä ut sig som något som inte alls representerar den man är i verkligheten. Detta kan vara allt från stilar som goth till preppy eller en medlem av det andra könet eller en yrkesgrupp på andra sidan av jobbspektrumet.
  • Färgtema: välj ut en färg och be alla komma klädd helt i nyanser av denna. Man kan även ge var och en sin egen färg.
  • Film eller tv: man kan också välja ut en film eller tv-serie som alla har sett eller är bekant med och säga åt dem att komma klädd som en person från denna.