Sminket för höstens fester

Höst och vinter är en riktig festsäsong. Bortsett från de vanliga högtiderna som hör säsongen till så är det många som passar på att ställa till med galor och andra arrangemang. Bortsätt från klädångesten som detta innebär för många kvinnor så finns det mycket annat som man brukar vilja tänka på för att känna sig festredo. Här kommer våra förslag för att göra dig redo för party.

För det första är sminket ett bra sätt att känna sig lite extra piffig. Det är också ett bra sätt att få till en extra festkänsla även om kläderna inte så är extravaganta. Framför allt är det ögonskuggor som kan göra stor skillnad mot vardagssminkningen. Även en mer sotad look hör festen till, kanske lite utsuddad kajal och varför inte festa till med lite lösfransar till festen.

Senaste trenden inom smink är contouring som kortfattat innebär att man skulpterar fram sina ansiktsdrag med hjälp av bronzing puder. På det sättet kan du få ansiktet att kännas smalare och markera bland annat kindbenen som ger ansiktet en helt ny form. Är smink inte det som du känner dig mest bekväm med så finns andra trick att ta till för att göra sig extra fin. Varför inte investera i lite roliga smycken som står ut och piggar upp enklare kläder.

Även ett par skor i en stark färg eller liknande kan göra mycket för helhetsupplevelsen, faktum är att många fler än man tror kollar in andra människors skor och anser att dessa säger något om personen man möter. Slutligen så är hårstyling också ett fint sätt att göra sig redo för fest, kanske mjuka lockar är något som passar dig eller en halvuppsatt frisyr. Kort och gott, gör något med håret som du kanske inte brukar ha till vardags. Lycka till!