Ett år till nästa gång

Varje år så infaller ett antal högtider som är lite roligare än andra. Och efter varje gång man firat något så tänker man, ja nu är det ett år till nästa gång man får fira detta. Samtidigt som man minns det roliga så känns det helt enkelt alltid lite vemodigt att det är ett helt år till nästa gånga man får uppleva samma högtid på nytt.

Högtider är ofta likställt med både ledighet, avkoppling och fest för de allra flesta. Det är någonting som får en att längta en massa och att planera en hel del för att högtiden ska bli så lyckad som möjligt.

Många gånger så kan faktiskt själva planerandet av en fest vara lika trevligt som själva högtiden i sig. Alla förväntningar man har på hur det kommer att bli och allt roligt som man planerar till festligheterna får en lätt på bra humör, vilket gör att det är någonting som känns lätt att ockupera sin tid med. Det har nyligen varit Halloween och denna festlighet har verkligen tagit fart här hemma i Sverige. Det är många som går ALL IN med utklädnad, smink och annat för att skapa den perfekta Halloween stämningen, något som många också kommer väldigt nära tack vare sina hårda men roliga ansträngningar.

Samtidigt så när en högtid är över så har man ju genast andra trevliga tillfällen att se fram emot, smidigt utpyttsade under årets lopp. Närmast ligger julen och det är ju en skön högtid där julklappar och mycket mat står i centrum, samt förhoppningsvis lite vila. För vissa kan det nämligen vara ångestfyllt med all stress inför julen och det gäller därför att man tar detta med i beräkningen när man planerar, så att man därigenom kanske lyckas minska en del av julstressen.

Oavsett vilken högtid som härnäst står för dörren är det som sagt dock alltid trevligt att veta med sig att den återkommer året därpå. För genom detta har vi faktiskt alltid något att se fram emot, något som människan rent generellt brukar må väldigt bra av.