Den eviga frågan – slips eller fluga?

En ständig fråga som ofta florerar inom den manliga delen av modevärlden är vad som trumfar vad när det kommer till slips och fluga. Idag har vi därför bestämt oss för att klara upp ett och annat kring denna ständigt aktuella diskussion en gång för alla, då det egentligen inte är så mycket att vara oense om.

På frågan om ”vad som är bättre av en slips och en fluga” så är svaret vi oftast vill ge – både och! Det är nämligen så att det nästan vid alla tillfällen handlar om personliga preferenser, som faktiskt ingen annan har något med att göra.

Det finns dock former av klädsel där flugan nästan alltid används, exempelvis om man bär frack eller smoking. Värt att notera är också att det även förekommer andra former av halsaccessoarer, men fluga i alltså ytterst vanligt.

Till en kostym är det dock fritt fram att välja antingen fluga eller slips, precis som vi nämnt ovanför. En slips av olika slag ger oftast en lite stramare look (inget negativt med det) medans en flyga trots att den också är väldigt stilfull brukar uppfattas som mera lekfull, speciellt med lite lustigare färgkombinationer.

I slutändan är dock kampen mellan slipsen och flugan någonting som du själv måste avgöra och det finns dessutom ingenting som säger att man inte kan växla då och då, för att inte alls måla in sig i ett onödigt hörn.