Shoppa smartare

Vi är alla skyldiga till att en gång eller en annan impulsköpa något plagg vi bara känner vi måste ha. Att göra detta någon enstaka gång är självklart inte farligt, men man vinner mycket på att tänka efter en extra gång.

shopping

Långsiktiga köp

Ett sätt att handla smartare är att tänka mer långsiktigt vid köpen. Kommer man att bära detta plaggen under lång tid framöver eller går det snabbt ur mode? Även kvalitén avgör hur länge ett plagg kommer stanna i garderoben. Om det känns som att plagget kommer falla sönder efter bara en eller två tvättar kanske det är bättre att lägga pengarna på något annat, även om det är dyrare. Våga känna på vilket material tyget är gjort av samt hur hållbara sömmarna är.

Stora besparingar

När man väl har hittat vilka plagg man vill ha börjar det bli dags att försöka få ner priset. Ett sätt är att försöka vänta ut en storrea men då är risken att plagget redan är försvunnet. Ofta kan man online hitta tillfälliga och bra rabattkoder. Dessa brukar kunna skickas ut via mail till de som prenumererar på återförsäljarens nyhetsbrev. Även i sociala medier brukar många företag skicka ut rabattkoder till sina följare.