Sy om egna plagg

Det är sorgligt när favorittröjan blivit för liten eller för stor. Men med hjälp av nål och tråd, och en symaskin, kan man rädda sina favoritplagg.

shutterstock_56488876

Sy in

För att sy in ett plagg behöver man bara ett tröja i en passande storlek. Vänd den stora tröjan utochin. Lägg ut den stora tröjan platt på ett bord och lägg den mindre ovanpå. Rita ut på den större tröjan utefter den mindre och lägg till någon centimeter för sömnsmån. Sy utefter dina markeringar och klipp bort överflödet. Färdig!

Sy ut

Lite svårare men med en enkel t-shirt går det. Du behöver ett annat tyg, välj fritt om det ska matcha i färg eller vara något helt annat. Ta på dig tröjan och mät hur mycket som fattas för att den ska sitta bekvämt igen. Dela måttet i hälften och klipp ut två lika stora delar tyg. Längden kan vara lite längre än t-shirten just nu. Klipp upp t-shirten längs sidosömmarna. Nåla fast bitarna där du klippte och sy fast dem. Klipp bort överflöd nedtill, men lämna en liten kant som du kan vika upp och sy så sidobiten ser likadant ut som resten av tröjan. Färdig!