Inreda med tyg

Man behöver inte bara kläd sig själv, även huset ska få sig några ”kläder”. Tyger är oftast det som livar upp ett rum, det som ger en kontrast eller mjukar upp atmosfären i rummet. Men det är kanske inte alltid helt lätt att inreda med tyg.

shutterstock_159232031 (2)

Gardiner

En del väljer bort gardiner helt och hållet för att släppa in mer ljus. Vi anser att gardiner är viktiga. Ibland vill man dämpa solljuset som strömmar in, eller så vill man skärma av sig och vara lite mer privat. Gardiner är också bra på att absorbera ljud. Om man har kala väggar, golv och tak, så kommer ljudet att studsa mer i rummet. Det är ganska jobbigt i längden att befinna sig i ett rum där varje ord har ett svagt eko. Gardiner fångar upp ljudet och dämpar ljudnivån.

Dock kan det vara ganska kostsamt att köpa nya gardiner till alla fönster. Ska man fylla ett helt hem med tyg, är det skönt att kunna spara några kronor (eller hundringar). Ju tjockare gardiner, desto bättre dämpning. Och ju tjockare gardiner, ju dyrare meterpris.

Kuddar

Det blir aldrig så mysigt som ett rum fylld med kuddar! Kuddarna hjälper också med att dämpa ljudnivån. Om du inte hittar kuddar som faller dig i smaken, kan du istället bara köpa innerkuddar. Gå in på en tygaffär och hitta ett tyg som du gillar och sy ett eget kuddfodral. Det är superenkelt att sy och om du kan smycka kuddarna hur du vill: hamra fast nitar, pynta med tygfärg eller sy fast tofsar á la Maria Montazami i kuddhörnen.