Tips när du shoppar träningskläder

Det kan kännas rättfram och enkelt när man ska köpa träningskläder, men man märker snart att det finns den del tricks och knep för att hitta de rätta plaggen för dig.

shutterstock_249874123

Riktig sportbutik

Köp din träningskläder på en riktig sportbutik. Numera har nästan alla stora butiker en avdelning för sportartiklar. Man borde ändå hålla sig till sportbutiker eftersom de har bättre kvalité på sina produkter. Från vanliga klädbutiker kan man bara köpa deras egna märken. Om du vänder dig till en sportbutik hittar du flera olika märken som fokuserar helt på sportkläder såsom Casall och andra bra märken inom sportsegmentet.

Storlekar

Storlekar skiftar ganska mycket mellan träningskläder och vanliga vardagskläder. Märken som Adidas är kända för att ha lite mindre storlekar än standarden. Håll koll på storleksguider från märkena du är intresserad av. Gå gärna in på deras hemsida, där brukar man kunna hitta måtten. Skriv ned vilken storlek du har på de olika märkena och shoppa därefter. Om inget annat är det mycket lättare att handla online om man är säkrare på sin egen storlek.

Material

Materialen brukar inte skilja sig markant från billiga och dyra varor. Det är ofta funktionsmaterial som är jättebra på att transportera bort fukt och hålla dig varm. Skillnaden kan istället vara hur stark sömmarna är och extrafunktioner i specialplagg såsom kompressionsplagg och fodrade kläder. Blixtlås och liknande kan också vara av sämre kvalité när man köper billigare plagg. Ta en titt på tygblandningen på ett billigare klädesplagg och ett dyrare: skillnaden kan vara liten men då är det istället sömmar, blixtlås och själva märket som sänker priset på varan.