Vårmode

Våren är på intågande. Snart är det dags att hänga undan vinterjackan för att istället plocka fram vårgarderoben. Därmed börjar det bli hög tid att titta på vad vårens mode bjuder på. På modeveckan i Stockholm bjöds det på en tjuvkik på det hetaste vårmodet att hålla koll på.

Färger

I vår kommer vi se mycket av framförallt en färg, nämligen rosa. Det glädjer säkerligen många att rosa kommer tillbaka och färgen är rätt oberoende av vilken stil du föredrar. På visningarna gick det bland annat att se såväl rosa kavajer som tröjor. De viktigaste basfärgerna kommer i vår att gå i vitt, ljusgrått och beigt.

Material

Ledorden för vårmodet är kvalité och miljö. Konsumenterna har inte bara blivit mer noggranna med kvalité, det har också blivit viktigt att tänka miljömedvetet även när det gäller kläder. Därför har vi en vår med mycket naturmaterial som ull, bomull, linne samt silke att se fram emot. Naturmaterialens fördelar och egenskaper är bland annat att de andas och svalkar mer än syntetiska materialen. Eftersom årets mode kommer att vara löst, men ändå elegant, är det lätt att anpassa kläderna när temperaturen stiger under dagen.

Mönster

Bland vårens mönster har vi mycket blommigt att se fram emot. I år blir det blommönster i skiftande storlekar och det kommer även att finnas på herrkläderna. Förutom blommigt är dessutom rutigt trendigt i vår. Vi kommer få flera olika varianter, både större rutiga mönster men även den mindre, framförallt på den propra klädseln, till exempel kavajer.

Accessoarer

Vårens väskor ska vara stora och rymliga och passar utmärkt att packa i för den spontana weekendresan. Spännande färgeffekter, kedjor, spännen och glansiga skinn är exempel på hur statement-väskorna ska se ut.
Stadiga sulor och feta klackar är normen för skomodet. Den nätta skon är ett minne blott och höga snörningar eller slip-in skon är rätt val för den trend medvetna.

Skärpet i midjan från 80-talets glamdagar är tillbaka och det med besked. Midjan ska markeras med ett snöre eller skärp på i stort sett vilket plagg som helst. Klänningar, skjortor, tröjor och jackor till exempel. En silhuett som gör att benen ser långa ut.

De smycken du ska koncentrera dig på är långa hängande halsband liksom dinglande örhängen. Kombinera gärna enkla smycken med de lite mer djärva och de överdrivet stora kristallformerna är riktigt trendigt för våren. Less is more är ett minne blott, snarare så gäller more is more våren 2015.

Shoppa vårmodet online

online-shopping

Att kolla in vårens trender och shoppa nytt till vårgarderoben är enkelt online. Klädesbutikerna på nätet är inte sena med att erbjuda det senaste modet – och även här kommer det finnas stort utbud av rutiga och blommiga mönster. På till exempel Zalando kan man välja sina favoriter av vårens hetaste trender – utan att plånboken gapar tom efteråt. Ett tips är att hålla utkik efter rabattkoder. Rabatterat.nu har bland annat en rabattkod som kan användas på Zalando. Det är emellertid ett bra sätt att sänka priset på sin shopping ytterligare.

Fler trender i vår

Randigt, v-ringat och logotyper på tröjorna är trender som fortfarande håller i sig och som vi kommer se mer av i vår. När det gäller väskor ska de vara riktigt stora för att kunna rymma allt du kan tänkas behöva när du exempelvis åker bort över helgen. En utmärkande och praktisk väska är därför helt rätt i vår.