Snygg när kylan biter

När termometern visar minusgrader ute är det inte lika lätt att klä sig snyggt och hålla modet som när varmare väder ger större möjligheter. Men självklart går det. Det handlar bara om att tänka till gällande vilka värmande plagg som finns.

Vintermode

Jacka – Att hålla sig varm är A och O så i första hand bör man titta på funktion. Men självklart är det stor skillnad på jacka och jacka. Men som tidningen Chic skriver i en artikel om vinterkläder – köp en varm jacka och fixa stilen med detaljerna. Att välja en jacka med huva har flera fördelar. Det håller värmen bättre och samtidigt kan den skydda frisyren om ovädret kommer oväntat. Dessutom sitter en huva inte lika tajt på huvudet som en mössa vilket gör att frisyren påverkas mindre.

Scarf – Självklart värmer den halsen men framförallt blir den en färgklick när jackan i sig inte levererar det snyggaste modet. Låt scarfen gärna matcha mössa och vantar och inte minst vara något som sticker ut i mängden.

Solglasögon – Glöm att solglasögon bara har med sommaren att göra. Det är en accessoar som fungera året runt. Det är funktionellt – men framförallt snyggt.

Tänk accessoarerna – När det inte går att leka allt för mycket med basplaggen får man istället lägga energin på accessoarerna. Väskor, halsband, vantar och till och med reflexer kan skapa en helhet som blir riktigt snygg.

Sminket – När det är grått och mört ute så matcha inte detta med samma färg på läppstiftet. Våga trotsa mörkret med ljusare färger och gärna starka som ger energi.