Tackla vintervädret

Vintern är här igen. För många innebär detta mysiga stunder framför brasan, härliga skidturer och lek i snön. Samtidigt betyder vintern också snöslask, kallt väder och hala vägar. Men för att inte vintern ska kännas så jobbig och besvärlig kan du snabbt vända det dåliga vädret till något bra. För som det kända uttrycket lyder finns det ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Faktiskt ligger det ganska mycket sanning i detta. Vi kan ju trots allt inte påverka väderförhållandena. Men om du håller dig varm i kylan och har på dig ordentliga skor som håller fötterna torra upplever du vinterslasket snabbt som betydligt mindre besvärande.

shutterstock_337337135

Kläder som är bra att ha inför vinterns kyliga väder är en varm jacka, ett underställ, halsduk, vantar och, kanske det allra viktigaste, bra skor. Stövlar är egentligen det ultimata valet för en snöslaskig dag och du håller fötterna varma genom att ta på dig sköna sockar. Hos Footway hittar du ett stort utbud av bra stövlar från det populära märket Hunter. Hunter tillverkar riktigt bekväma stövlar av hög kvalitet och med en snygg design. Man kan säga att Hunter tagit stövlar till en helt ny nivå, där stövlar är något som verkligen kan lyfta en outfit. Du kan välja på fler färger än bara svart, i sortimentet finns både rosa, gröna, röda och även matta och glansiga stövlar.

Hemligheten för hur du bäst klarar av vintervädret är att klä dig som en lök, det vill säga lager på lager. Detta är smart eftersom du håller dig varm, men vid behov är det bara att skala av ett lager kläder. Satsa på att köpa bra mellanlager, gärna i merinoull. Merinoull har bra egenskaper och håller dig varm när det är kallt och sval när det är varmt. Dessutom är merinoull lent och skönt mot huden. Du behöver inte ens tvätta materialet särskilt ofta. Med ullens antibakteriella egenskaper räcker det med att du vädrar plaggen då och då.