Schlagersmink

Det finns få musiktävlingar som engagerar svenska folket så mycket som melodifestivalen. Över tre miljoner såg exempel första deltävlingen 2015 och högst antal tittare brukar sedan komma på finalen några veckor senare.

Melodifestivalen har på några år gått från att vara näst intill utskrattat till en folkfest. Just fest är det många som förknippar med tävlingen och en trend är att anordna egna mellofester på både deltävlingarna och finalen.

Vacker kvinna

Här följer några sminktips för den som vill gå in för Schlagerfesten till 100%

  1. Öka !

Till de flesta tillställningar bör man hålla nere på sminket även om det ska användas. Här är det nästan tvärtom. Schlagern tillåter starka färger och mycket av dessa. Rosa kan det aldrig bli för mycket av och självklart kan det matchas med en hel del silver och glitter. Går det att sminka för sig för mycket? Jo, men de är svårt.

  1. Fjädrar

Är det ett plagg som får ett speciellt uppsving inför schlagern så är ”boaormen”. Ett måste till festen och glöm inte fjädrar i liknande färger. Självklart bör man köpt in dessa innan sminket placeras. Allt ska ju matcha!

  1. Regnbågsfärger

Även om rosa och pastellfärger dominerar så är regnbågens alla färger gärna välkomna på schlagerfesten. I ansiktet kan det däremot upplevas ”rörigt” om många olika färger används. Ska regnbågens färger användas bör det ske på mindre områden. Men det kan bli riktigt snyggt och då särskillt om man matchar mot klädseln.