Höstens hetaste accessoarer

Nu är hösten oundvikligen här, och med den kommer kylan och de obligatoriska svarta och grå vinterplaggen. Så sprid lite ljus i mörkret med färgsprakande och trendiga accessoarer.

Filt och mocka från topp till tå

FilthattI somras syntes den på hippa festivalbesökare, och hattrenden fortsätter även i höst. Vi gillar filthattar med ganska breda brätten i 70-talsstil och i höstligt beigea, varmbruna och vinröda toner. Hatten blir pricken över i:et till trendplaggen polotröjan och ponchon! Även herrarna kan med bibehållen moderiktighet välja hatt i höst, gärna ihop med ett par lite sportiga kängor med grova sulor så att det inte blir för elegant.

70-talsstilen syns också i andra accessoarer. Stora, bohemiska smycken och rejäla, bruna skinnväskor tar plats på gatorna. Även mocka är stort i höst, i jackor, väskor men framförallt i form av mockastövlar. Klackarna ska vara lite stadigare och sulorna rejäla. Tänk 90-tal!

Styla mobiltelefonen

På 2010-talet kan knappast mobiltelefonen kallas en trend, idag är smartphones och surfplattor lika självklara accessoarer som väska och skor! Vi jobbar allt mer från caféer och barer, pratar med vänner och dejtar genom mobilappar, och vår närvaro på sociala medier är lika viktig som den riktiga världen.

Eftersom våra telefoner numera snarast kan ses som en del av vår outfit finns mobiltelefonerna nu också i lite roligare färger, som till exempel Iphone 6s som släpptes i nya kulören rosa guld. Det ryktas att Iphone 7 kommer att släppas under 2016 – vi håller tummarna för att den kommer i ytterligare någon kul färg!

I väntan på det, eller om du var en av oss som köpte en mer ”praktisk” (läs: tråkig) färg, kan du stoppa in telefonen i ett skal eller en wallet i höstens trendfärger. Vad sägs om konjaksfärgat läder så att den matchar 70-talsväskan? Eller varför inte i ormskinnsmönstrat? Reptiltrenden är stor i höst, och för den som inte vågar gå all in med till exempel ett par byxor eller klänning, passar en liten reptildetalj på mobilen perfekt!